Hyundai TUCSON jatkaa Euroopassa luokkansa myydyimpänä katumaasturina

Neljännen sukupolven Hyundai Tucson on parantanut rekisteröintitilastosijoitustaan ja on Euroopassa luokkansa myydyin SUV. Vuonna 2021 se sijoittui toiseksi. Maailmanlaajuisen autoteollisuuden liiketoimintatiedon toimittajan, JATO Dynamicsin, kokoamien lukujen mukaan maaliskuun 2022 uusien autojen rekisteröintien perusteella Tucson on kompaktien katumaasturien myydyin malli Euroopassa 15 806 rekisteröidyllä yksiköllä. Otannassa on mukana 27 Euroopan maata.

Vuoden 2020 lopussa uudistunut Hyundain bestseller-malli Tucson sai asiakkailta erinomaisen vastaanoton, ja seuraavana vuonna Hyundai myi 152 257 Tucsonia. Suomessa Tucson ylsi kolmanneksi eniten rekisteröidyksi Hyundai-malliksi 547 kappaleella.

– Suomessa suosituimmat Tucson-mallit ovat hybridejä ja ladattavia hybridejä, joiden osuus Tucson-myynnistä on noussut jopa 90 prosenttiin. Tucson-mallistossa suomalaisia asiakkaita ovat puhutelleet eniten parhaiten varustellut versiot Premium ja N Line, joiden osuus myynnistä on peräti 99 prosenttia, kertoo Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka. – Tucson on tällä hetkellä myös Suomessa niin suosittu, että autot myydään käytännössä jo valmistuslinjalta. Uutena vaihtoehtona tarjoamme nyt Tucsonia myös Hyundai Go! -yksityisleasingina erittäin kilpailukykyiseen hintaan.

Ensimmäinen Tucson-sukupolvi julkaistiin vuonna 2004, jonka jälkeen mallia on myyty Euroopan markkinoilla 1,4 miljoonaa kappaletta. Maailmanlaajuisesti mallia on kaikkiaan myyty seitsemän miljoonaa kappaletta, mikä tekee Tucsonista yhtiön maailmanlaajuisesti myydyimmän katumaasturin.

Lisätietoja: Iisalmen Autosompa, Seppo Heiskanen puh. 0500 473 083.