Jari Huttunen WRC2-luokan MM-sarjaan Hyundailla

WRC3-luokan hallitseva maailmanmestari Jari Huttunen ajaa kaudella 2021 Hyundai Motorsport N-tiimin riveissä WRC2-luokkaa Oliver Solbergin ja Ole Christian Veibyn tallikaverina Hyundai i20 R5-autolla. Suomalaiskuljettajan kausi alkaa historian ensimmäisessä Suomessa ajettavassa MM-talvirallissa Arctic Rally Finlandissa Rovaniemellä.

Napapiirin lumiset ja jäiset tiet tarjoavat Huttuselle sekä hänen kakkosohjaajalleen Mikko Lukalle erinomaisen mahdollisuuden todistaa vauhtinsa WRC2-luokan MM-tasolla. Kaksikon tavoitteena on toistaa viime vuonna Ruotsin MM-rallissa nähty kärkikamppailu, joka WRC3-luokassa päättyi Huttusen voittoon ja rallin nopeimpana R5-autona yleiskilpailun kymmenenteen sijaan.

Huttusella on jo urallaan kolme MM-tason WRC2 -palkintopallisijoitusta, joista viimeisin Hyundai i20 R5:lla vuonna 2019 Suomen MM-rallissa saavutettu kakkossija. Lapin MM-rallissa Hyundai Motorsport N-tiimissä R5-autoilla kilpailevat Huttunen sekä Veiby, kun tiimin kolmas kuljettaja Solberg ajaa rallissa Hyundain yksityistiimin WRC-autoa. Rovaniemellä ajetusta Arctic Lapland -rallista Huttusella on yhden kilpailun kokemus vuodelta 2015.

Hyundain tavoitteena on myös, että Huttunen, Veiby ja Solberg ovat ensimmäisten joukossa kilpailemassa Hyundain uudella i20 N Rally2-autolla, kun se ensi kesänä luokitellaan. Jokainen WRC2-miehistöistä osallistuu myös uuden ralliauton kehitystyöhön seuraavien kuukausien aikana.

Lisätietoja: Iisalmen Autosompa, Seppo Heiskanen puh. 0500 473 083.