Subaru Outback on vuoden turvallisin auto

Vuonna 2021 turvallisuus pysyi edelleen Subarun tunnusmerkistön kirkkaimpana tähtenä. Testi toisensa perään uusi Outback sai huippupisteitä, ja kun Euro NCAP listasi vuoden kaikki viiden tähden autot, Subarun iso perheauto Outback sai kaikkein parhaat pisteet.

88,8% kokonaistestituloksella Euro NCAP on nimennyt Subaru Outbackin turvallisimmaksi autoksi, mitä he ovat vuonna 2021 testanneet.

Outback loisti erityisesti kategorioissa, missä testauksen kohteena olivat jalankulkijoiden turvallisuus ja kuljettajaa avustavat järjestelmät. Jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja muiden vastaavien tielläliikkujien turvallisuudesta Outback sai 84 % maksimipisteistä, kuljettajaa avustavien järjestelmien osalta Outback todettiin 95 % tuloksella parhaaksi kaikista testatuista autoista.

Näiden tulosten takana on Subarun 30 vuoden työ ja kokemus jatkuvasta kehittyneiden ja luotettavien teknologioiden kehitystyöstä, joiden päämääränä on aina ollut valmistaa maailman turvallisimpia autoja – niin heille, jotka ovat auton sisällä kuin myös auton ulkopuolella oleville tienkäyttäjille.

Molemmissa kategorioissa Subarun ainutlaatuinen EyeSight-järjestelmä oli vahva vaikuttaja huippupisteille. Systeemi perustuu teknologiaan, joka kerää stereokameroiden avulla informaatiota liikenteestä ja ympäristöstä. Se toimii sekä varoittajana että kykenevänä apukuljettajana. Älykäs vakionopeudensäädin, kaistavahti, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja liikkuvia kohteita kuten eläimiä ja ihmisiä väistävä järjestelmä ovat EyeSightin ytimessä.

Tänä päivänä nämä avustinjärjestelmät ovat erityisen tärkeitä Euro NCAP:in jakaessa täysiä viiden pisteen arvosanoja. Nämä avustimet ovat vakiona kaikissa Subarun autoissa, koska Subarun päämääränä on valmistaa maailman turvallisimmat autot.

Yhtiön filosofia on kuitenkin myös paljon muuta kuin kehittynyt apukuljettaja. Subaru on ottanut kokonaisvaltaisen ja ihmiskeskeisen lähestymiskulman liikenneturvallisuuteen.

Lisätietoja: Iisalmen Autosompa, Seppo Heiskanen puh. 0500 473 083.

Kuva: Creative Commons