Vannetukku.fi Oy kasvatti rengasmyyntiään roimasti – myös ulkomaat vahvassa nosteessa

vannetukku_header

Renkaiden ja vanteiden maahantuoja vannetukku.fi:n rengasmyynti jatkoi vahvaa kasvua. Alkuvuonna 2015 renkaiden kappalemääräinen myynti kasvoi 34,8 prosenttia. Euromääräinen myynnin kasvu oli kahdeksan prosenttia pienempi Vannetukun laskettua hintoja kuluttajaystävällisemmiksi. Korjaamokoneiden, kuten nostimien ja rengaskoneiden myynti nousi 48 prosenttia kappalemäärissä.

”Varovaisen kuluttajakysynnän takia vanteiden myynnnin kasvu oli lähes nolla. Vanteet kertovat koko Suomen taloudellisesta tilanteesta. Niistä luovutaan mieluummin kuin tärkeämmiksi koetuista renkaista. Rengasmyynnin vahva kasvu heijastui selvästi Vannetukun nettitilausten määrään, joka kasvoi alkuvuonna lähes 25 prosenttia Suomessa. Olemme panostaneet tänä vuonna voimakkaasti ulkomaiden markkinointiin, ja tulosta syntyy: Ruotsissa nettitilausten määrä nousi 91,4 prosenttia. Huhtikuusta lähtien Ruotsin myynnin kasvu on noussut noin 150 prosenttiin, ja kasvu jatkuu edelleen”, kertoo Vannetukun toimitusjohtaja Jukka Heiskanen.

Vannetukun kasvutavoite on renkaille 50 prosenttia vuodessa. Tämä tarkoittaa yhteensä 282 000 rengasta. Tänä vuonna Vannetukku jää hitusen tavoitteestaan, mutta markkinoille tulevien uusien talvirenkaiden myötä renkaiden kappalemääräisen myynnin kasvun uskotaan nousevan yli 40 prosenttiin.

”Markkinaosuustavoitteemme on 15 prosenttia kesärenkaissa Suomessa. Emme saavuta sitä vielä tänä vuonna, mutta tavoite ylittyy 2016, jos nykyinen kasvuvauhti jatkuu. Ruotsin myynnin voimakas kehitys luo vahvaa uskoa siihen, että myyntijakaumatavoitteemme, eli 50 prosenttia Suomesta ja 50 prosenttia ulkomailta toteutuu kolmen vuoden kuluttua”, jatkaa Heiskanen.

Vannetukku laajentaa vauhdilla myös Norjaan. Suunnitelmissa on lisäksi suunnata rajatulla tuotevalikoimalla Keski-Euroopan markkinoille. Voimakkaasta kasvusta ja mittavista investoinneista huolimatta vannetukku.fi Oy on säilyttänyt hyvän kannattavuustason.

vannetukku_ilmakuva_pieni